Utilizatori finali – Important!

ACUMULATORII DVS. UZATI TREBUIE SA FIE RETINUTI PENTRU RECICLAREA ACESTORA SI PROTEJAREA MEDIULUI INCONJURATOR SI A PERSOANELOR!

Reciclarea acumulatorilor prin CCR REBAT si HPI RACING ROMANIA

Reciclarea acumulatorilor la Hpi Racing Romania


Conform Hotărârii Guvernului cu privire la baterii şi acumulatori, publicată în 25 septembrie 2008, dumneavoastră, ca utilizator final, sunteţi obligat/obligată prin lege să returnaţi bateriile uzate la un punct de colectare amenajat în acest sens.


Îndepărtarea bateriilor odată cu gunoiul menajer este interzisă prin lege.


Vă rugăm să ne ajutaţi să protejăm natura şi să reducem efectele dăunătoare asupra mediului ale metalelor grele, ca de exemplu plumb sau mercur, precum şi să economisim resursele valoroase, precum fierul şi zincul.


Vă rugăm să predaţi bateriile uzate la unul dintre centrele de colectare CCR REBAT. SC AS SOLUTION SRL – HPI RACING ROMANIA, este partener CCR REBAT si ajuta la protejarea mediului, prin colectarea acumulatorilor uzati, direct la sediul din Cluj-Napoca.


Vă mulţumim pentru responsabilitatea de care daţi dovadă. Numai împreună putem schimba lucrurile în bine!


Există o gamă largă de tipuri de baterii, multe dintre care conțin metale toxice, cum ar fi cadmiu, mercur și plumb. Altele contin materiale valoroase, cum ar fi magneziu și zinc. Bateriile reîncărcabile uzate sunto sursă de deșeuri periculoase și nu ar trebui să fie aruncate lacoșul de gunoi. Aceasta includ bateriile auto,baterii de laptop-uri, telefoane mobile, scule electrice și aparate foto.


Obiectivul principal al recilării bateriilor este de a preveni substanțele periculoase să ajungă în gropile de gunoi. Bateriile cu plumb-acid și nichel-cadmiu sunt principala țintă,dar,deși bateriile cu litiu-ion sunt mai puțin nocive, scopul este de a include toate bateriile în programele de reciclare.


În depozitele de deșeuri, există pericolul ca metalele grele prezente în baterii să se infiltreze lent în sol, în apele subterane sau de suprafață. Bateriile uscate contribuie cu aproximativ 88% din conținutul total de mercur în fluxul de deșeuri municipale solide și 50% din cadmiu. Când sunt arse, unele metale grele, cum ar fi mercurul, se poate vaporiza și poate fi eliberat în aer, iar cadmiul și plumbul pot ajunge în cenușă.


Încercați să reduceți la minimum utilizarea bateriilor prin conectarea aparatelor la rețeaua de curent, acolo unde este posibil. Folosirea bateriilor reîncărcabile reprezintă o modalitate importantă de a reduce cantitatea de deșeuri de acest tip. Acest tip de baterii pot fi reîncărcate chiar până la 1000 de ori.


Bateriile Nichel-Cadmiu: Să ne uităm ce se întâmplă când bateriile NiCd sunt aruncate în mod neglijent la gropile de gunoi. Cilindrul metalic al bateriei începe să ruginească, iar cadmiul se dizolvă treptat, înfiltrându-se in sursele de apă. Odată ce a început o astfel de contaminare, autoritățile au putine optiuni pentru a opri dezastrul. Oceanele prezintă deja urme de cadmiu (împreună cu aspirina, penicilina și antidepresive), dar oamenii de stiință nu sunt siguri de originea lor. Regulile stricte de reciclare vor duce la un mediu mai curat pentru generațiile viitoare. Europa a interzis bateriile NiCd în produsele de larg consum, deoarece există un înlocuitor adecvat, bateria NiMH.


Bateriile Nickel-Metal Hibrid: Bateriile NiMH conțin nichel și electrolit, care sunt considerate semitoxice. În cazul în care nici un serviciu de colectare a bateriilor este disponibil în zonă, bateriile NiMH pot fi aruncate cu alte deșeuri menajere. Totuși, o variantă mai bună este să cautați un centru de colectare pentru baterii într-un alt cartier sau localitate după ce ați acumulat mai multe baterii.


Bateriile cu Litiu metalic: Bateriile care conțin litiu metalic reacționează violent în contact cu umezeala. Bateriile cu litiu trebuie să fie eliminate în mod corespunzător. Dacă aruncați baterii cu litiu la groapa de gunoi care încă mai sunt încărcate electric, utilaje care trec peste deșeuri le-ar putea zdrobi, iar litiul expus ar putea provoca un incendiu. Incendiile de deșeuri sunt dificil de stings și pot arde ani de zile în subteran. Înainte de reciclare, bateriile se descarcă complet pentru a consuma conținutul de litiu. Bateriile nereîncărcabile cu litiu sunt utilizate în aplicații militare, precum și în ceasuri, aparate auditive și în memoriile de backup. Bateriile Litiu-ion pentru telefoane mobile și laptop-uri nu conțin litiu metalic.


Adresa noastra este:

HPI RACING SHOP 2.0

STR. Calea Floresti nr. 2C, Cluj-Napoca, Cluj, 400568, tel: 0264.599.822

SC AS SOLUTION SRL

Producători de baterii şi acumulatori înregistraţi în Registrul producătorilor de baterii şi acumulatori
Licenta emisa de MINISTERUL MEDIULUI - RO - 2018 - 04 - B&A -1116TRIMITE ACUMULATORII TAI UZATI, LA SEDIUL HPI RACING ROMANIA SI NU UITA:

1. Acumulatorii trebuie sa fie ambalati in siguranta, cu protectie impotriva lovirilor, cablurile de curent sa fie izolate, pentru a preveni eventuale accidente! Suntem oameni si noi si nu vrem sa ne riscam sanatatea, gestionand acumulatorii tai :)


O CAMPANIE HPI RACING ROMANIA – ALATURI DE MODELISTI SI DE MEDIUL INCONJURATOR


DORESTI SA AFLI MAI MULTE INFORMATII DESPRE RECICLAREA IN SIGURANTA A ACUMULATORILOR?

Reciclarea acumulatorilor prin CCR REBAT si HPI RACING ROMANIA

Reciclarea acumulatorilor prin CCR REBAT si HPI RACING ROMANIA

WWW.REBAT.RO

Produs adaugat in lista de favorite
Produs adaugat la comparat.

Aflati cum folosim cookie-uri citind "Politica de Coookies". Prin utilizarea site-ului, recunoasteti ca ati citit si intelegeti si "Politica de Confidentialitate GDPR" si "Termeni si Conditii".