Conditii returnare produse

Daca esti nemultumit de produsele cumparate de la hpi-racing.ro si vrei sa renunti la cumparare poti sa aplici pentru procedura de retur a produselor in maxim 14 zile de la receptia acestora.
Conditii de acceptare retur produs(e):
    * Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
    * Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului
    * Produs nefunctional in primele 48 ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari
    * Renuntarea la cumparare
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului de la incheierea contractului.
Renuntarea la cumparare in termen de 15 zile se poate aplica doar pentru produsele comandate online si livrate prin curier.
Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre componentele achizitionate de pe www.hpi-racing.ro si cele detinute sau achizitionate de la ati comercianti, precum si erorile cumparatorilor in alegerea sau identificarea produselor corespunzatoare codurilor modelelor pe www.hpi-racing.ro, nu fac obiectul responsabilitatii As Solution SRL.
Dreptul de renuntarea la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.
ATENTIE: 
Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:
    Consumabile (acumulatori, combustibili, motoare termice, motoare electrice, uleiuri, sprayuri, etc);
    Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (extensii de fire, mufe, adaptor)
    Servicii
    Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice din fabrica in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);
    Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul de produse le putem accepta doar daca sunt sigilate.
    Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.

Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.
Procedura de retur produse presupune urmatorii pasi:
A. Inregistrare cerere retur produse si obtinerea numarului de inregistrare retur (NR-RMA)
1. Cumparatorul va trimite prin e-mail la adresa info@hpi-racing.ro o cerere cu subiectul "Cerere retur produse"
2. In cadrul cererii se vor specifica:
 
    * numar comanda si data emiterii comenzii;
    * date cumparator: nume si prenume, adresa de e-mail folosita la inregistrare cont si plasare comana online pe www.hpi-racing.ro;
    * numar factura si data emiterii facturii ce fac dovada achizitionarii produsului/produselor;
    * cauzele/motivele care au dus la aplicarea procedurii de retur produs(e) (optional);
3. La acest e-mail se vor atasa copii ale urmatoarelor documente: copie factura fiscala, aviz de insotire a marfii/AWB;
4. Cererea de retur va fi aprobata si inregistrata in sistem doar daca datale mentionate conform pasului 2) sunt corecte si complete si daca indeplineste conditiile obligatorii de aplicare procedura retur pentru produse cumparate (vezi paragraful ?Conditii de acceptare retur produs(e)?);
5. In maxim 24-48 ore cumparatorul va primi pe e-mail un numar de inregistrare de retur (NR-RMA) si detalii privind aplicarea procedurii de retur.
B. Retur produs(e)
1. Cumparatorul va face efectiv returnarea produselor prin curier rapid catre locatia de unde i-au fost livrate si facturate produselor, doar dupa comunicarea de catre operatorul hpi-racing.ro prin e-mail a numarului de inregistare retur (NR-RMA) si a detaliilor cu privire la procedura de retur produse, pentru retur produse aplicandu-se costuri si taxe speciale (vezi paragraful (Costuri si taxe speciale pentru retur produs(e)). Este obligatorie prezentarea de catre cumparator a numarului de inregistrare retur (NR-RMA) pe toata perioada aplicarii procedurii de retur produs(e).
2. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original cu toate accesoriile si consumabilele aferente (daca este cazul, inclusiv manuale, cd/dvd-uri, etc), fara a reprezenta urme de uzura, modificare sau consum atat in cazul produselor cat si ale accesoriilor sau/si consumabilelor ce insotesc produsele returnate, cu etichetele de garantie intacte si documentele originale care l-au insotit (factura fiscala, certificat garantie, etc).
C. Constatare si validare acceptare retur produs(e)
1. Dupa sosirea produsului/produselor in locatia AS SOLUTION S.R.L., personalul calificat va verifica si constata daca pentru aceste produse primite se aplica procedura de retur. Verificarea si constatarea se face pe baza cererii de retur emisa de catre cumparator si a conditiilor obligatorii de aplicare procedura retur pentru produse cumparate (vezi paragraful Conditii de acceptare retur produs(e));
2. Rezultatele finale constatate vor fi comunicate cumparatorului, in maxim 24-48 ore de la primirea produsului/produselor prin e-mail, acestea facand referire si la taxele speciale aplicate, daca este cazul, in procesul de retur produs(e) (vezi paragraful ?Costuri si taxe speciale pentru retur produs(e)?);
3. Pe baza rezultatelor comunicate, cumparatorul este obligat, prin e-mail, in a furniza acceptul sau observatiile cu privire la cele mentionate in rezultatele comunicate, in vederea continuarii procesului de retur produs(e).
Service si garantie
Pentru produsele care prezinta defecte in perioada de garantie si nu indeplinesc conditiile obligatorii de aplicare procedura retur pentru produse cumparate (vezi paragraful ?Conditii de acceptare retur produs(e)?), cumparatorul va contacta vanzatorul.
Inlocuire produs
Pentru produsele cumparate care indeplinesc conditiile obligatorii de aplicare procedura retur si presupune inlocuire produs, vanzatorul va inlocui produsul cu unul nou al modelului specificat in comanda initiala a cumparatorului. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs din aceeasi categorie de o valoare mai mare, cumparatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.
Costuri si taxe speciale pentru retur produs(e)
Costuri suportate de catre cumparator:
 
    * Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului;
    * Cost transport curier pentru optiunea cumparatorului de a reexpedia produsul ce s-a constatat de catre vanzator ca nu indeplineste conditiile obligatorii de aplicare procedura retur produs(e);
    * Cheltuieli speciale retinute din pretul produsului la vanzare, daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca produs nou. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita aceaste cheltuieli in vederea readucerii la stadiul initial al produsului vandut sau pentru a acoperi diferenta de pret in cazul revanzarii produsului ca produs cu valoare scazuta fata de starea initiala;
Costuri suportate de catre vanzator:
Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia la receptia produsului cumparatorul constata ca:
- Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului;
- Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului;
- Produs este nefunctional in primele 48 ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari.
Rambursare sumelor
Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator.
Produs adaugat in lista de favorite
Produs adaugat la comparat.

Aflati cum folosim cookie-uri citind "Politica de Coookies". Prin utilizarea site-ului, recunoasteti ca ati citit si intelegeti si "Politica de Confidentialitate GDPR" si "Termeni si Conditii".