Combustibil

Combustibil nitro pentru modelism

Combustibilul NITRO, este dedicat modelelor care ruleaza pe metanol amestecat cu nitrometan si ulei. Concentratia de nitrometan din combustibil, este in general 16-25%, insa poate sa varieze in gama, de la 10% pana la 40%. Uleiurile sintetice de ungere sunt acum gata adaugate in combustibil si inlocuiesc vechea generatie de ulei de ricin; pe langa ungere, ofera si racire. Tipul si cantitatea de ulei folosita in combustibilul nitro, diferentiaza combustibilii dedicati automodelismului de cei dedicati aeromodelismului.

Uleiul din combustibil, ajuta la reducerea frictiunii si ajuta motorul sa ruleze mai rece. Combustibilii nitro pot sa contina ulei de ricin (generatiile mai vechi sau low cost), uleiuri sintetice (generatiile mai noi si mai performante) sau un amestec intre cele 2 uleiuri. La temperatura mare, uleiul formeaza o pelicula fina de lubrifiant care protejeaza foarte bine motoarele la temperaturi joase, insa la temperaturi inalte, ofera mai putina protectie. Deoarece motoarele de masini, de obicei au racire mai putin eficienta decat cele dedicate aeromodelismului, combustibilii auto folosesc in general mai mult ulei pentru lubrifiere pentru a oferii protectie sporita. Combustibilii NITRO, dedicati aeromodelismului, folosesc mai putin ulei in configuratie.

Procentajul uleiului din combustibilul NITRO poate sa varieze intre 8%-25% si 15%-20% .

Cu cat concentratia specificata pe ambalajul combustibilului este mai mare, cu atat masina va capata performante mai mari si ungere mai redusa. In cazul motoarelor foarte uzate, va recomandam folosirea unui combustibil de concentratie redusa 16%-20%.

Pentru motoare noi sau foarte performante, recomandam folosirea de combustibil cu concentratie cat mai mare 20%-25%.

Este in general, cel mai bine sa incepeti cu un combustibil recomandat de producator si sa evitati achizitia de combustibili de proasta calitate, in caz contrar, viata motorului dvs. fiind mult scurtata.

Filtreaza produse (22 produse)

In stoc

Produs adaugat in lista de favorite
Produs adaugat la comparat.

Aflati cum folosim cookie-uri citind "Politica de Coookies". Prin utilizarea site-ului, recunoasteti ca ati citit si intelegeti si "Politica de Confidentialitate GDPR" si "Termeni si Conditii".